Sweet Potato
EntriesAboutStatus

________________________________________________________________________________________
Tuesday, October 29, 2013 | 11:48 AM | 0 Atasinchi

Dear awak , Saya dh penat dengan semua permainan kata hati saya niy :'( Saya tak tahu apa yang patut saya buat untuk buang rasa niy jejauh . Tapi saya tak boleh tipu diri saya yang saya brfikir macamgini terhadap awak . Ye , saya tahu awak rimas . Tapi pernah awak tahu yang saya rasa takut :'( Saya takut dengan ilusi saya sendiri . Saya always fikir yang buruk/2 pasal awak . Saya sendiri tak tahu kenapa saya jadi mcmni :'( Adakah saya terlalu berfikir sampai di luar jangkaan ? Mybe :'<

Awak ? Saya tahu awak rimas dengan soalan/2 bodoh dari saya . Saya tahu awak dh fadup nk cari jawapan untuk soalan/2 saya . Tapi wak , sebenarnya saya takut . Saya takut apa yang saya fikirkan tuh betul . Hem henta laa . Saya percayakan awak tapi mind and hati saya selalu menjadi penghalang untuk terus percayakan awak . Mungkin sebab saya terlalu rindukan awak kud , sebab tuh always brcakap benda yang bukan/2 kan ? Takpe laa , saya mintak maaf kalau sejak akhir/2 niy saya menyakitkan hati awak . Tapi demi allah , saya tk prnah brniat nak sakitkan hati awak :'>

Awak , siang malam saya tk pernah putus untuk tunggu awak :'D Ye , saya bukan yang terbaik untuk awak tapi saya selalu cuba untuk jadi yang terbaik . Yes ! Saya gedik , saya garang , saya ngengada ye saya ngaku semua tu adalah diri saya yang sebenar . Saya tk perlu rasa malu untuk tutup/2 siapa diri saya . Tapi awak :'( Saya cuma nak awak sorang je rasa kemanjaan saya , kesetiaan saya , kesopanan saya semua tuh . Biar orang nampak saya buruk tapi saya nak sgd awak betul/2 kenal siapa saya yang sebenarnya :'( Jujur , saya tk secantik ex/2 awak , kawan/2 perempuan awak tapi saya ad hati yang cukup tabah untuk melalui dugaan yang di uji :'D

Hem , fifi dh pesan kt saya . Sebagai gf , walau apa pun yang terjadi kita tetap perlu fikirkan benda yang positif pasal bf dia . If bf sendiri tipu kita , biar tuhan je yang balas perbuatan nya . Betul cakap fifie , buat apa awak tunggu saya balik kalau bukan sbb awak sayang saya . Buat apa awak membazirkan waktu awak untuk rindukan saya kalau bukan sbb sayang . And buat apa awak penat/2 kan diri dan tenaga awak untuk yakin kan saya yang hanya saya sorang je dalam hati awak kalau bukan sbb sayang . Yeaahhhh ! After this , saya akan lebih cuba berfikiran mcm dulu . Saya janji pada awak saya akan ubah seperti dulu . Saya percaya awak milik saya sampai bila/2 :') Saya percaya awak tak akan sanggup lukakan hati saya lagi :') Iloveyou awak :* 

________________________________________________________________________________________
| 10:43 AM | 0 Atasinchi

Awwchak :') Dha lama tak update news story kan ? Rindu lin tak rindu tak ? Well , dha tahu dha mesti rindu kan :') Yey , lin pun rindu diari lin yang comel niy . Sorry sejak akhir2 niy busy enjoy sana sini :'D Hee , PMR sudah habis katekoo :'p  Satu dua tiga fuhhhhhhhhhhhhhh ! Yey hilang dh debu tuh . Heehe . Now ? Let's start to listen my story :*

Hemhem , nak mula dari mane ekk ? Dari A ke B ? Okayh fine kita mula daripada B okayh ? Hehehe :* Hepp , suka sangat kenapa ? Serius okayh serius :'D Okayh , tarik nafas ! Hembus ! Tarik ! Tahan :') Yeyy kentut beramai/2 :'D Bhhahaha :'p

Hemm , buat masa sekarang niy relay lin dengan azfar tak pernah tenang :'( Kenapa laa mesti ada orang yang simpan rasa hasat dengki dengan lin and azfar . And kenapa setiap kali lin cuba untuk bahagia , ad je orang sekeliling nak rosak kan relay lin . Kenapa ? Lin tak boleh bahagia macam orang lain keh ? Apa yang lin dh buat dengan semua orang sampai lin tk boleh nikmati rasa bahagia ? Ha ? Ha ? Hemm , Tolong laa jangan ganggu kebahagian orang kalau tknk kebahagian sendiri rosak satu hari nant :'> *Mood Sedih*

Dear myself , be patient okayh ? Sabar ? Sabar dengan apa yang kau lalui lin . Insyaallah kau kuat lin :') Aku kenal lin sejak dulu lagi . Lin kuat menangis , kuat berjuang , happy even dalam diri sndiri ada masalah . Come on lin , be strong . Kau sendiri pun memang tahu kan relay kau mesti akan muncul orang ketiga dari dulu . So pedulikan laa apa yang orang ketiga tuh nak buat . Selagi azfar masih dengan kau , selagi tuh kau boleh rasa kebahagian kau :') Okayh ?

Sayang ? Walau apa pun yang terjadi lin tetap dengan azfar , lin tetap percayakan azfar and lin tetap ada dengan azfar . Lin kenal azfar macam mane and lin percayakan azfar lebih daripada orang sekeliling . Lin tk prnh marahkan azfar cuma lin takut , takut yang satu hari nant lin akan kehilangan azfar ;'( Ya Allah beratnya nak terima benda tuh if betul/2 terjadi :'/

Azfar ? Selagi boleh pertahankan relay niy kita pertahankan eh ? Selagi masih boleh bersabar dengan peragai saya , awak sabar eh ? Saya masih perlukan awak :') Saya masih belum sedia nak hilang awak . Tolong saya please :'( Tolong lindung saya dan jaga hati saya selagi awak mampu . Insyaallah saya boleh buat benda yang sama . Saya janji :'(
________________________________________________________________________________________
Monday, September 30, 2013 | 2:10 AM | 0 Atasinchi

Sayang ?  Today is monday right ? Have a nice day okay ?  Wednesday nant lin jawab paper besar . Doakan lin supaya lin dapat jawab dengan tenang kay biy ? Hmmm btw lin nak pinjam masa azfar 5min boleh ? Ta lama , 5min je untuk baca diari hati lin ni haa .  Dh brhabuk dh ni *FUhhhh* Hilang terus segala kekotoran dan debu yang sedia ad :') Haahahaha xF

Bercinta bagai nak rak , tapi pernah ke awak tahu sama ad hati bf/gf awak ad pada awak atau tak ? Yeyy , itu yang sedang lin fikirkan dari dulu sampai sekarang . Dh nak masuk 2bulan lin cuba cari jawapan soalan ni . Tapi sampai sekarang lin tk jumpa jawapan nya ;'/ Hmmm henta laa agak/2 korangkan azfar masih sayangkan ex dia lagi ke ha ? Tak tahu kan ? Lin sendiri pun tk tahu dkt mane letaknya hati lin pada azfar sekarang ni :'D

Azfar sayang , lin tahu lin hanya beban dalam hidup azfar yang hanya menyusahkan hidup azfar . Lin ttahu dalam hati azfar sikit rasa sayang pada lin pun dh tade sekarang kan ? Lin dh penat azfar , penat dengan semua ni ! Lin jeles , setiap kali ada je kawan/2 azfar nak bercerita kt azfar pasal ex azfar , NUR DYANA !!! Bukan nya apa , lin tahu dyana adalah ex azfar yang paling azfar susah nak lupakan . Tapi bila setiap kali kawan/2 azfar push/2 azfar dengan nama dia , bilanya azfar nak lupakan dia ? Ha ? Ha ? :'( 

Ya Allah takutnya :'/ Lin takut sesangat :'( Lin takut kalau/2 satu hari nant azfar tinggalkan lin hanya semata/2 nak GETBACK dgn Dyana :'^ Sumpah lin takutkn itu yang terjadi :'< Lin sayangkan azfar ! Tapi kenapa dan mengapa setiap kali lin sayangkn someone , ad je orang ke3 nak kacau then nant mula la kes tinggal meninggal ni . Eh ? HAahahahh xD 

Lin dh penat , lin give up :'( Lin dh tk tahan , DYANA DYANA DYANA je nama yang lin dengar ! Sana dyana , situ dyana -,-t Kenapa mesti dia ? Tade nama lain ke ? Sakit tahu tak hati ni . Hmm lin nekat , kali ni kalau azfar nak tinggalkan lin sebab dyana ;') Kfine , lin cuba terima dan terus jalan ke dunia yang baru . Assalammualaikum :'D 
________________________________________________________________________________________
Friday, September 27, 2013 | 3:24 AM | 0 Atasinchi

Dunia ni berubah/2 kan ? Sometimes kita akan rasa happy , sometimes kita akan rasa sedih :'( Kan best kalau/2 hari/2 kita rasa happy :D Lagi/2 dengan orang yang kita sayang . Ya tuhan , indahnya dunia :') Why i.m said like this haa ? Act , i miss my Jepa Demok so muchh :'( Dh sebulan lebih tak meet dia :'/ Dapat meet dia , nak hug dia ketat/2 , cium dia tak lepas/2 and nak gentle perut dia puas/2 . Haahahha boleh eh mcmgitu ? Haritu balik Jaybee tak puas lepas rindu lin pada azfar . Hmm rinduny azfar :'( Nvm laa , nant tamat prsekolahan kan lin balik . Ngedate laa di kau sepuas/2 yang mungkin :'p Haahaa 

Every sweet moment time lin meet azfar haritu , sumpah buat lin semakin rindu :') Satu per satu lin tak boleh lupakan . Lin menangis , lin ketawa , lin merajuk semuany lin lalui time tu . Lin menangis sebab lin trpaksa cancelkn ngedate lin haritu . Then lin ketawa sebab lin dapat lepak dgn kawan/2 and at the same time malam tu juga lin dapat jumpa azfar . Lin merajuk pulak hanya sebab tk dapat ngedate dengan bestie lin "BELLA" . Sokay , lin faham bella busy dengan kenduri dia time tu :'D 

Aahhh kenapa ni sampai sekarang terbayang/2 lagi apa yang lin nan azfar lalui time tuh ? Why ni why ? Hmmm henta laa :'( Everyday , lin tengok gambar yang sama sambil ketawa dan membashkan pipi lin dengan airmata ni :'D Happynya rasa bila dapat tengok gambar tu lelama :'( Seronokny bila hari/2 azfar ad di samping ;') Hmmmmmm.......:'^ Lumrah percintaankan , lebih baik brjauhan daripada brdekatan :'D Cinta jarak jauh lebih sweet daripada jarak dekat tapi serius cinta jarak jauh ni always bagi kenangan yang pahit dan manis :') 

Azfar sayang , lin tak pernah berhenti untuk sayangkan azfar . Azfar trlalu baik untuk lin . Sometimes lin terasa yang lin tk layak untuk azfar :'D Tapi lin percaya pada namanya jodoh . Sayang ? Tunggu lin balik eh ? Lin sayang azfar sesangat . Lin brharap sgd yang azfar tak kan prnah bosan tunggu lin :'D Insyaallah :'^^

Sweet Moment :') 
Haa , cuba tengok gambar tu lelama :D Kalau boleh tenung lelama sampai pecah screen computer tu :) 









________________________________________________________________________________________
Tuesday, September 17, 2013 | 2:59 AM | 0 Atasinchi

Ramai yang cakap , "Cinta Jarak Jauh" ni cinta paling sweet sebab menahan rindu yang sedia ada . Belajar erti kesabaran , belajar menerima keputusan dan bla bla bla :') But what happen with me ? Seriustalk , cinta jarak jauh memang sweet tapi kadang kala terselit rasa rindu , sedih dan sengsara:'( 

Dear my lovely Demok :') I need your shoulder everytimes because i don't have many friend when i said :') For me , azfar la kawan , musuh , abang , tempat bermanja , mengadu and bf paling lin sayang :') Sampai skrg lin tk boleh terima hakikat yang relay kita brjauhan macam ni . Lin cuba belajar dan faham dengan situasi mcmni tapi tk boleh :'/ Lin rindukan azfar sgd/2 :'( 

Azfar ? Lin sedih bila dapat tengok gambar azfar dgn yien :') Kawan katanya ! Lin sedih bila dapat tahu yang azfar still bbm dengan ex azfar .  Hmmmmm :'( Azfar ? cuba laa awak fikir perlu ke awak bergambar dengan perempuan lain sedangkan awak sendiri tahu yang saya ni KUAT JELES :'D Tak guna kan bila kita buat mcg copy tapi awak still layan ex awak tu kt bbm , wechat dan sbgainya right ? Hmmmmmm sampainya hati awak sayang :'( Kemungkinan besar awak rasa benda tu benda remeh , tapi saya tetap merasakan benda tu benda paling menyakitkan sepanjang hbungan kita ni :'D 

Saya cuba lupakan apa yang terjadi pada malam tu . Salah awak tapi awak cuba cari salah orang lain :') Saya faham kenapa awak buat mcmni semua . Tapew laa sayang , saya akan tetap senyum even hati saya tade sorang pun faham apa yang saya rasa . Saya tutup semua cerita ni bukan bermakna saya dh lupakan kayh ? Tapi sebab saya pendam . Saya tanak kehilangan awak , jadi saya diamkn seolah/2 tade apa/2 yang berlaku . Itu yang awak mahu kan right ? Berdiamkan diri setiap kali ada masalah :') Okay fine , saya akan kuatkan semangat saya untuk pendam semua masalah kita berdua :'> 

Awak ? Kalau bosan dengan saya , cakap eh ? Kalau dh penat tunggu saya , cakap eh ? Kalau dh tk sayang saya , cakap eh ? Kalau dh penat layan karenah saya , cakap eh ? Bukan nya apa . Saya cuma tknk menaruh harapan setinggi menggunung pada orang yang tade perasaan apa/2 pun dengan saya . Saya malu :'( Saya malu sayangkan orang yang tk prnh sayangkan saya . Mybe ^_^ Saya percaya satu hari nant saya akan berjaya jadi yang terbaik untk awak . Why i said like this ? Sebab siang malam saya tk pernah putus untk berubah jadi yang terbaik buat awak sayang :') Iloveyou :* 
________________________________________________________________________________________
Friday, September 6, 2013 | 3:49 AM | 0 Atasinchi

4 September 2013 , is a gred day :') Seriustalk , tarikh tu tarikh sangat istimewa buat aku :') Thanks buntal sebab buat lin happy and menangis sebab rindukan buntal pada masa tu . Thanks juga sebab dh buat lagu untuk relay kita and nyanyikan untul lin :'D Lin happy bila azfar happy :') 

Dear Mohd Azfar :
Awak ingat lagi tak pada 4 August 2013 kita kenal macam mane ? Awak nak tahu tak , gara/2 awak kuih raya saya hangus sebab tunggu awak online . And gara2 awak juga buat saya jatuh cinta pada awak . Jatuh cinta ? Haahahah jiwangnya lahai kan ? Tak mao , tak mao :'p 

Awak , saya cuma nak cakap . Tolong jangan tinggalkan saya sebab saya dh mula sayangkan awak sesangat . Even saya bukan yang terbaik untuk awak . Please ! Hargai saya setiap masa kehidupan awak :'( Saya janji , yang saya akan tunggu awak dan akan setia dengan awak . Seriusly , hanya awak di hati saya sayang :') Take care ye ,kt JB tu . Nant saya balik , awak nak bawak saya pergi makdi , makan ice-cream semua tu kan ? Okay saya tuntut selagi awak masih dengan saya :'p Padan muka awak , siapa suruh janji dgn saya :') Haahahaha xD Saya kt sini sentiasa perlukan awak tau :* Awak tolong ingat tu sampai bila2 okay sayang :'> Iloveyou Mohd Azfar 

P/S : Hidup lin dh bahagia dengan azfar sekarang ! Mohon tak akan ad sesiapa yang berani rembat azfar dari lin . If you want to rembat my bf , i will rembat you back :* Haahahah xD Happy Anniversary for 1month sayang :')

________________________________________________________________________________________
Thursday, August 29, 2013 | 8:39 AM | 0 Atasinchi

Oh my good dear ! 4 September 2013 in coming :') Aahhh happynya sayang . You know why i'm so happy this night ? Because anny kita dh nak dekat sebulan . Hidup susah senang kita berjaya di tempuhi bersama :D Alhamdulila sayang , saya berharap sangat yang awak tak akan pernah berubah walaupun sesaat . Heeheheh :'> 

Azfar yang baik , yang kacak dan yang lagi molek berbicara , lin kt sini sentiasa tunggu azfar :') Lin mintak maaf kalau sepanjang kita bukak topic rindu , lin selalu mengelak . Bukan sebab lin tak rindu azfar tau ! Tapi sebab lin sedih :/ Lin terasa lin seksa azfar sebab rindukan lin , lin terasa yang azfar susah hati sgd bila fikirkan pasal lin and furthermore , lin rasa dh terlalu lebih masa azfar luangkan masa azfar untuk text , call , wechat , whatsapp , inbox and mention lin kt twitter hanya untuk lepaskn rindu azfar kt lin :') Right ? Thanks sayang , saya hargai sangat/2 apa yang awak buat :'^ 

Cukup azfar cukup ! Enought azfar enought ! Penat letih awak , penat letih badan awak , penat letih mata awak semua hanya semata mata untuk saya seorang perempuan yang hanya menyusahkan hidup awak :'( Yang hanya untuk awak melayan karenah saya yang remeh ni . Saya mintak maaf :'( Sebab saya bukan yang terbaik untuk awak . Tapi sumpah azfar , setiap pagi malam saya , saat detik saya , saya tk pernah habiskan masa saya untuk terus mencuba jadi yang terbaik buat awak :') 

Sayang ? Saya percaya awak mesti rindukan saya kt sana :'/ Tapi awak pernah awak tahu , saya kt sini rindukan awak , kawan/2 saya , bella , tacha :') Hidup saya kt sini tak pernah sama macam hidup saya di johor sana . Saya kt sini tak pernah ada kawan macam mane saya ad kawan kt johor . Sebab tu bila saya balik johor , saya tk pernah putus untuk luangkan masa saya bersama awak dan kawan/2 saya :') Saya sunyi wak kt sini :'( Kalau dulu susah hati saya , semua saya lepaskan kt bella . 

Tolong bayangkan apa yang saya cakap , saya pernah kene game dengan someone . Saya pergi ke sekolah , berlari ke arah bella , dan terus peluk bella sambil menangis hanya semata mata , saya simpan perasaan sakitnya hati saya pada seseorang dalam masa satu hari je wak :') Jadi bila setiap kali saya bergaduh dengan awak , saya teringin nak peluk bella macam tu wak , cerita dengan dia , even benda tu benda yang sakit , saya tetap ketawa sambil airmata di pipi :') Awak pernah tahu , sejak saya couple dengan awak , saya tk prnh cerita apa/2 pun dengan bella . Everytime i said "i'm okay bella , don't worry :')" Because what ? Sebab bella akan menangis bila dengar saya menangis . Sejak saya couple dengan awak juga , saya pendam semua masalah saya dan cuba lupakan apa yang terjadi .. 

Awak ? Tolong saya , kuatkan semangat saya untuk pendam rasa rindu saya pada awak . Saya yakin , kalau saya boleh , awak pun boleh kan biyy ? Hidup saya sekarang , hanya awak , family , dan kawan baik saya sahaja . Saya percaya , awak sakit tahan semua ni tapi kalau awak nak tahu , saya lagi sakit menahan penderitaan ni :') Setiap kali langkah saya untuk fly ke JB , saya org pertama tak akan tidur satu malam sebab excited :') 

*lap airmata* Setiap apa yang saya buat , orang tak akan pernah tahu apa perasaan saya , saya cemburu , saya sedih , saya gembira hanya saya seorang je yang tahu :') Saya sentiasa sayangkan awak dan tunggu awak MOHD AZFAR bin RASMIE :* 
PAST




_______________________________________